سلامت نیوز:وزیر بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در مناطق محروم، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران در دولتهای گذشته، اقدامات بسیار خوبی از جمله در حوزه سلامت برای مناطق کمتر برخوردار انجام داده ولی اقدامات چهار سال گذشته در این مناطق در قالب طرح تحول سلامت، با دورههای گذشته متفاوت است زیرا سلامت از اولویتهای اصلی دولت و مجلس بود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه حضور خود در خیریه نورآوران سلامت در روستای گرماب از توابع شهرستان خدابنده استان زنجان، اظهار داشت: اقدامات دولت در حوزه سلامت در مناطق کمتر برخوردار به این معنی نیست که مشکلات وجود ندارد؛ هنوز مشکلاتی وجود دارد و دلیل آن هم حضور این مجموعه خیریه در این منطقه از کشور است.
وزیر بهداشت یادآور شد: اگر امکانات به اندازه کافی در کشور وجود داشت، نیازی نبود که خیریه نورآوران سلامت هر سه ماه یکبار در یک منطقه محروم حضور پیدا کند، اما خوشبختانه جهتگیری دولت و نظام به سمت محرومیتزدایی است و نمونه آن هم ساخت مراکز بهداشتی و درمانی و حضور پزشکان در مناطق مختلف از جمله مناطق کمتر برخوردار است و زیرساختهای مورد نیاز نیز در حال ساخت است.
هاشمی تصریح کرد: آهنگی که در پیش گرفته شده، آهنگ تغییر و در جهت کاهش درد و رنج مردم است و نباید فراموش کنیم که دارو و واکسن در این مناطق به اندازه کافی وجود نداشت و ناقص بود، اما در این دوره کامل شد و دفترچه بیمه به صورت رایگان برای ۱۱ میلیون نفر از مردمی که فاقد پوشش بیمه بودند و هزینه پرداخت حق بیمه را نداشتند، صادر شد.
وزیر بهداشت قدرشناسی مردم از خدمات حوزه سلامت را ناشی از رضایتمندی نسبی آنها از این حوزه عنوان کرد و گفت: قدرشناسی مردم عاملی است که مجریان برنامههای دولت تشویق شوند خدمات را توسعه دهند.
هاشمی یادآور شد: حتما دولت دوازدهم مسیر خود را در ادامه خدمات حوزه سلامت که در دولت یازدهم شروع کرد، دنبال میکند و رییس جمهور نیز بر ادامه اجرای طرح تحول سلامت تاکید دارد و آن را اعلام کرد و امیدواریم که برنامههای دولت در تمام حوزهها بویژه حوزه سلامت با سرعت بیشتر و نقص کمتری در دولت دوازدهم اجرا شود.
وزیر بهداشت همچنین در حاشیه افتتاح مرکز جامع خدمات سلامت شهری شماره یک قیدار، در خصوص وضعیت مراکز جامع خدمات سلامت در کشور، گفت: در روستاها به ازای هر هزار نفر یک باب خانه بهداشت، به ازای هر ۸ تا ۲۰ هزار نفر، یک پایگاه سلامت و به ازای ۲۰ تا ۸۰ و حتی ۱۲۰ هزار نفر بسته به پراکندگی محلها، مراکز جامع خدمات سلامت وجود دارند.
هاشمی تصریح کرد: خدمات حوزه بهداشت در کشور ابتدا توسط بهورز در خانههای بهداشت، سپس مراقب سلامت در پایگاههای سلامت و در صورت نیاز به پزشکان عمومی و متخصص در مراکز جامع خدمات سلامت ارائه میشود و در صورتی که بیماران نیاز به مراحل پیشرفتهتر درمان داشته باشند به بیمارستانها ارجاع میشوند و این زیرساختها برای استقرار نظام ارجاع، کاهش هزینهها، مراقبت بیشتر از سلامتی مردم و کاهش بیماریهای غیرواگیر طراحی شده و باید در دولت دوازدهم تکمیل شود که از نظر کیفیت و ارتقای شاخصهای بهداشتی، موثر باشد.
بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای مقابله با بیماریهای فصلی، گفت: وزارت بهداشت برای بیماریهای مختلف، فعالیتهای مداومی را انجام میدهد و در هر دوره، به جز در مناطق خاص و آلوده، اقدامات ویژهای انجام نمی شود.
هاشمی با بیان اینکه یکی از بیماریهای مهم فصل تابستان، وبا است، افزود: خوشحالیم که در دولت یازدهم به جز در سال اول، هیچ موردی از وبا در کشور ثبت نشد و امیدواریم که مردم و همکاران ما در مورد بیماریهای گوارشی مراقبت کرده و مطابق دستورالعملهای بهداشتی عمل کنند. البته اگر بیماری خاصی هم شیوع پیدا نکند، وزارت بهداشت همان اقدامات همیشگی خود را انجام میدهد.
وزیر بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در مناطق محروم، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران در دولتهای گذشته، اقدامات بسیار خوبی از جمله در حوزه سلامت برای مناطق کمتر برخوردار انجام داده ولی اقدامات چهار سال گذشته در این مناطق در قالب طرح تحول سلامت، با دورههای گذشته متفاوت است زیرا سلامت از اولویتهای اصلی دولت و مجلس بود.

نظر شما